love_eggs
Ēdiens, jau izsenis zināms, ir cieši saistīts ar mūsu emocionālo stāvokli. Ēšanas paradumi atspoguļo cilvēka emocionālās vajadzības un garīgās veselības stāvokli. Pat mūsu valodā šīs divas sfēras ir cieši saistītas, piemēram, "cilvēka mīlestība iet caur vēderu" vai "esmu izsalcis pēc mīlestības".

Mēs paši, ļoti viegli varam novērot šo abu sfēru saistību sevī, piemēram, kad jūtamies iemīlējušies mūsu apetīte būs atšķirīga no brīžiem, kad jūtamies nomākti.

Ēšanas un emocionālā stāvokļa sakarības meklējamas jau pašā mūsu dzīves sākumā. Zīdainim izsalkuma apmierināšana dod labsajūtu, drošības sajūtu, ka viņš tiek mīlēts. Barošanas process veido lielu daļu no pozitīvajām mātes un bērna attiecībām, kas vēlāk ietekmē arī visas pārejās attiecības.


Bet veselīga ēšana ir ne tikai veselīgs uzturs - draudzīga atmosfēra pie galda ir tikpat svarīga kā ēdiena kvalitāte. Uzzinot par otras puses ēšanas paradumiem - ko un kā viņi ēd, varam šo cilvēku labāk izprast.

Piemēram, ēdienkartes gaume ir ļoti nozīmīgs aspekts veidojot kopdzīvi, jo strīdus nereti var izraisīt pat tas, cik dažādi mēs veram vaļā banānu vai no kura gala sākam lobīt olu.


man_love

Mūsdienās arvien biežāk ir sastopami ēšanas traucējumi, piemēram, pārmērīga ēšana, anoreksija, bulīmija vai kādas ar gremošanas sistēmu saistītas saslimšanas. Tie ir saistīti ar emocionāliem konfliktiem, kas vēlāk var sākt izpausties fizisku simptomu veidā.

plate_love
Tāpēc ēdīsim ar patiesu baudu un mīlēsim ar pilnu atdevi! :)