Jaunais gads bieži mēdz sākties ar zināmu viegluma sajūtu naudas makā un kabatās… Ko iesākt, ja algas diena vēl aiz kalniem, taču dvēsele prasa mīlestību, bet gars aizraujošas aktivitātes? Neraizējies, izeja - IR! Ja Tu domā, ka romantiku var radīt tikai izsmalcinātā restorānā ar dzīvo mūziku fonā, tad Tu maldies. Piedāvājam Tev izskatīt šos interesantos ieteikumus un ieviest nedaudz oriģinalitātes savā mīlas dzīvē.

Atklāj sevī Picaso...
Ikvienā ir vismaz kāda kripatiņa radošuma, un, kurš ir teicis, ka ir nepieciešams īpašs talants, lai kļūtu par mākslinieku? – Ļaujies savai sirdsbalsij! Ja Tev mājās ir tukšas burkas, akrila vai guaša krāsas, kļūstiet par māksliniekiem un sarūpējiet romantisku vakaru sveču gaismā. Noņemiet etiķeti no burciņām, nomazgājiet tās un kopīgi apgleznojiet burkas kā vien vēlaties. Pēc tam, kad esat tās apgleznojuši, nedaudz nožāvējuši, ievietojiet burkās tējas svecīti un baudiet romantisku vakaru sveču gaismā. Tas, cik sveču lukturīšus sataisīt – ir atkarīgs no jums pašiem. Ja vēlaties, apgleznošanas vietā, varat burciņas aplīmēt ar avīzēm vai kreppapīru. Ja kāds no jums abiem ir lielāks mākslinieks, neaizmirstiet par sveču liešanu, tas ir garāks un sarežģītāks process, bet tā laikā ir gaidāma jautrība, savukārt pēc tā – romantika.

Apceļo dzimteni sniega meklējumos
Tas, ka Latvijas centrālo rajonu un Kurzemes puses iedzīvotājus sniedziņš ir aizmirsis, nenozīmē, ka tā ir visur Latvijā. Izpētiet laika prognozi un dodieties uz Latgales pusi, kur varēsiet atrast pietiekami daudz sniega, lai uzveltu sniegavīru un uztaisītu sniega eņģelīšus. Vai vienkārši dodaties uz kaimiņu pilsētu vai pagastu, lai kopīgi apskatītu ko jaunu vai nezināmu. Šeit gan noderētu privātais auto vai arī laikus izpētīts sabiedriskā transporta kustības grafiks.


Aktīvā iepazīšanās

Termoss, siltas zeķes, silti zābaki un uz priekšu! Dodieties nelielā pastaigā gar jūras krastu vai ieelpojiet svaigu gaisu mežā. Pastaigas ir labs veids, kā iepazīt vienam otru un sakārtot savas domas. Neaizmirsti paņemt arī kādu konfekšu kasti vai cepumus, ko uzgrauzt pēc pirmajiem veiktajiem kilometriem. Turklāt, ja arī Tevi uzlūdz otrs cilvēks uz pastaigu, tas nenozīmē, ka otram ir par visu jāparūpējas, iepriecini viņu ar cepumiem, sagrieztiem augļiem, čipsiem vai maizītēm. Otrs noteikti novērtēs Tavu iesaisti un atbalstu.

Kultūras mīļotāji – kas grib, tas atrod
“Nevaru atļauties aiziet uz teātri, nevaru atļauties aiziet uz operu…, jo maciņā ir tukšums” – Nečīksti, bet meklē risinājumu, finansiālas problēmas nav attaisnojums, lai neapmeklētu kultūras pasākumus. Latvijā regulāri notiek augstas klases kultūras pasākumi par baltu velti, īpaši iesakām ielūkoties dažādu valsts kultūras centru pasākumu programmās, tāpat arī bibliotēku mājaslapās. Kurš teica, ka bibliotēkās visi pasākumi ir veltīti lasīšanai? Tā, piemēram, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā regulāri var apmeklēt dažādas izstādes bezmaksas, tāpat arī koncertus. Neaizmirsti novērtēt jauno mākslinieku sniegumu un ieskaties, kas notiek dažādās mūzikas un mākslas vidusskolās, kā arī augstskolās. Regulāri pastāv iespēja vērtēt arī talantīgu jauno mākslinieku sniegumu bezmaksas vai arī par ziedojumiem.


Uz teātri pēdējā brīdī

Teātra mīļotājiem parasti tiek dota iespēja ietaupīt, ja par biļetēm padomā laikus. Dažādos teātros mēdz būt arī īpašās atlaižu dienas vai īpašie iedāvājumi. Bet veiksmi var izmēģināt arī pēdējā brīdī. Piemēram, divas stundas pirms katras Dailes teātra izrādes darbojas Vakara kase, kurā biļetes, kas vēl „aizķērušās” kasē, var iegādāties par īpašu cenu – tikai par 2 vai 4 eiro. Savukārt no plkst. 24:00 līdz plkst. 6:00 darbojas Nakts kase, kurā visas biļetes uz šī teātra izrādēm internetā var iegādāties ar 20% atlaidi.
Jaunajā Rīgas Teātrī Stundu pirms katras izrādes, kas notiek Miera ielā 58a, arī darbojas Vakara kase, kad visas neizpārdotās biļetes ir nopērkamas ar 40% atlaidi. Kā arī pilna laika studentiem, ISIC karšu īpašniekiem, pensionāriem, invalīdiem un apmeklētājiem ratiņkrēslos visām biļetēm pieejama 30% atlaide.
Brīvo Aktieru Sabiedrības teātrī Čaka ielā katra mēneša 25. datumā var iegādāties biļetes uz nākamā mēneša pieaugušo izrādēm ar 25% atlaidi. Nacionālajā un Krievu Drāmas teātros ik menesi ir īpašie piedāvājumi, atliek vien painteresēties. Latvijas Nacionālajā operā studentiem un pensionāriem pieejama 15% atlaide.

Ziemas prieki
Ziema par mums ir aizmirsusi, bet mēs par ziemu ne! Dodieties slidot! Tā, piemēram, Rīgā ir vietas, kur slidot var bezmaksas vai par pavisam nelielu samaksu, galvenokārt par slidu īri. Ja jums pašiem ir savas slidas – pilnībā visas problēmas ir atrisinātas. 
Savukārt ārpus galvaspilsētas noteikti var uzmeklēt kādu aizsalušu dīķi vai slidkalniņu, kur baudīt ziemas priekus, ja neatrod īstas ragavas, uz kurām abi var sasēsties kopā, varat vienkārši sarūpēt lielu, izturīgu iepirkumu vai atkritumu maisu.

Mājas kino zāle
Kurš teicis, ka filmas var baudīt tikai kino teātrī vai mājās pie datora? Uztaisiet paši savu kino zāli mājas apstākļos. Noskaidro, vai Tev pašam darbā vai kādam draugam, paziņai nav pieejams projektors, aizņemies to uz pāris stundām, lai pārmaiņas pēc skatītos savas iecienītākās filmas uz lielā ekrāna. Lai radītu kino atmosfēru, neaizmirsti nopirkt popkornu lielveikalā, kur to atradīsi par pavisam draudzīgu naudiņu. Tāpat, ja jūti, ka otrs cilvēks vēl nejūtas pārliecināts, vai vēlas doties pie Tevis uz mājām, drošības sajūtas pēc vari ielūgt pāris savus draugus, lai kopā noskatītos kādu filmu, draudzīgi aprunātos. 


Iepazīsti otru spēlējoties! 

Galda spēles draugu lokā ir labs veids kā iepazīt otru cilvēku, vērot viņa reakciju uzvaras vai zaudējuma gadījumā, turpretī arī Tavi draugi varēs novērtēt potenciālo attiecību partneri. Taču vari piemeklēt arī tādu spēli, kur pilnībā pietiek ar 2 spēlētājiem. Vari ielūkoties arī 36 jautājumos, kas draud ar iemīlēšanos, jo tas palīdz atklāt otru cilvēku, tā gan vairs nebūs spēle, bet drīzāk nopietna saruna, kurai morāli jāsagatavojas un jāpabrīdina arī potenciālais partneris.

Kļūstiet par dejošanas karaļiem
Pateicoties interneta popularitātei un piedāvātajām iespējām, mūsdienās iemācīties labi dejot ir pavisam viegli, nav obligāti jāapmeklē dārgi deju kursi vai privātstundas. Ieslēdziet Youtube.com dažādus deju pamācību video un sekojiet līdzi kustībām. Kad esat jau kļuvuši pārliecinātāki par savām dejošanas prasmēm, dodieties uz kādu diskotēku vai salsas vakaru, lai atrādītu savas iegūtās iemaņas.
Lai izdodas iepazīšanās! 

Tava otrapuse.lv