Esi iepazinies ar lielisku cilvēku, jūti simpātijas un taureņus vēderā, tomēr uzzināji, ka no iepriekšējām attiecībām otram ir bērni. Kā rīkoties tālāk? Vai esi gatavs turpināt attiecības? Ja Tavam potenciālajam attiecību partnerim ir bērni no iepriekšējām attiecībām, Tu vari saskarties ar dažādām grūtībām. Piedāvājam izplatītākās problēmas, ar kurām vari saskarties, veidojot attiecības ar cilvēku, kuram jau ir savas atvasītes, un padomus, kā tās vislabāk būtu risināt.

dad1

1. Attiecību sākumā Tu vari justies apdraudēts brīžos, kad Tavs partneris komunicē ar savu bijušo.

Padoms: Atceries, lai būtu par labu mammu vai tēvu, Tavai otrai pusītei ir jābūt labās attiecībās ar otru vecāku, attiecīgi – Tev atliek vien pieņemt, ka Tavs partneris regulāri uztur kontaktu ar bijušo sievu/vīru, bet tas nenozīmē, ka viņš vēlas atjaunot attiecības. Mēģini saprast, ka viņš to dara bērnu dēļ. Ja esi līdz galam drošs/-a mēģini ar viņu izrunāties un noskaidrot, kādas attiecības ir starp Tavu vēlamo partneri un bijušo.

2. Ja Tavam partnerim ir problēmas ar bijušo, tas var radīt lielu spriedzi arī jūsu attiecībās. Tu vari mēģināt palīdzēt, bet justies bezspēcīgi, lai mainītu šo situāciju.

Padoms: Svarīgi nekad neizrādīt bērnu priekšā savu neapmierinātību, jo tas visu var pasliktināt. Nekritizē, neaprunā un pat nepajoko par otru vecāku bērnu priekšā. Labākais risinājums šādā situācijā būtu atbalstīt emocionāli savu partneri, nevis tieši iesaistīties nesaskaņās.

sad

3. Dažbrīd Tevī var būt pārdomas, ka Tava partnera iepriekšējās ģimenes vajadzības ir primārās, un tikai pēc tam seko Tu.

Padoms: Mēģini izprast savu partneri. Nebaidies aprunāties, pajautāt par viņa sajūtām un izteikt līdzjūtību, iespējams, ka arī Tavs partneris nejūtas labi brīžos, kad ir jāizdara izvēle – pavadīt brīvdienas kopā ar Tevi vai iepriekšējo ģimeni.

4. Grūti saprast, kādas attiecības veidot ar partnera bērniem.

Padoms: Ļauj attiecībām attīstīties lēni. Negaidi, ka bērni uzreiz Tevi iemīlēs. Tavs mērķis ir veidot attiecības, kurās jūs cienāt viens otru. Atceries, ka Tu neesi otra vecāka aizstājējs – esi atbalstošs, bet neuztraucies par vecāka lomu, Tu vari būt lielisks draugs, padomdevējs, piemērs, uz kuru bērniem skatīties. Atsaucoties uz Kalifornijas profesora Jamonta Kūpera (Yamonte Cooper) teikto, kad attiecības ir nostabilizējušās starp Tevi un bērniem, ne gluži pirmajā iepazīšanās reizē, bet arī ne pēc gada, salīdzinoši ātri, piemēram, pirmā mēneša laikā, būtu svarīgi izrunāties, kāda ir Tava loma viņu dzīvē, tostarp vēlams paskaidrot, ka Tavs mērķis nav aizvietot bērna mammu vai tēvu, tas attiecas gan tad, ja Tava otrā pusīte ir šķīrusies, gan tad, ja ir atraitne.

mom2

5. Nav svarīgi, cik dedzīgs un brīnišķīgs Tu esi, bērni vienmēr būs pirmajā vietā.

Padoms: Tev ir jābūt saprotošam brīžos, kad Tavs partneris regulāri mēģina sazvanīt bērnus, vakaros dodas uz istabu pārbaudīt, vai viss ir kārtībā, tā vietā, lai pabūtu tikai divatā ar Tevi.

6. Brīvdienās ne vienmēr varēsiet doties ceļojumā

Padoms: Ja vēlies izbraukt uz vairākām dienām ar savu partneri ārpus dzimtās pilsētas, vai tā būtu kāda cita valsts vai kāds SPA centrs tepat, Latvijā, informē par to laicīgi savu partneri! Tomēr atceries, ka viņam prombūtne ir jāsaskaņo ar savu bijušo partneri un bērniem. Ja otrs vecāks nevarēs bērnus pieskatīt, iespējams, būs jājautā vecvecāku palīdzība vai jānolīgst auklīte. Svarīgi atminēties, ja par savu vēlmi ieminēsies tikai pēdējā brīdī, vai būsi sagatavojis savam partnerim pārsteigumu un slepus norezervējis viesnīcu, nekur nav garantijas, ka Tava otrā pusīte spēs pēdējā brīdī pamest māju uz vairākām dienām.

mom3

7. Pēkšņa plānu maiņa bērnu dēļ

Padoms: Esi gatavs pēkšņai plānu maiņai, arī gadījumos, kad esat laicīgi vienojušies par vēlmi pavadīt nedēļas nogali divatā. Svarīgi paturēt prātā, ka jebkurā brīdī, īpaši, ja bērni ir mazi, var rasties ārkārtas situācija, piemēram, bērns var salauzt kāju vai saslimt ar rota vīrusu, un tādos gadījumos visticamākais jūsu kopīgie plāni par romantisko nedēļas nogali var tikt atcelti.

kids

8. Tavs jaunais partneris nevēlas drīzumā veidot jaunu  ģimeni

Padoms: Pastāv ļoti liela iespēja, ka cilvēks, kuram ir jau viena ģimene, drīzumā ģimenes pieaugumu neplāno. Esi pacietīgs, nemēģini pieminēt kāzas un bērnus katru nedēļas nogali! Tomēr, ja Tev partneris ir iepaticies, tad ir vērts gaidīt. Vientuļajām māmiņām un tēviem ir lieliska spēja atrast laiku visam un mīlēt vairāk nekā lielākā daļa cilvēku domā, ka tas ir iespējams.

Tava Otrapuse.lv

Informācijas avoti: Huffingtonpost, Click.clickrelationships, Refinery29.