randins
Mūsdienās iepazīšanā vairāk nav tik viennozīmīgi strukturēta kā agrākos laikos, kad dzimuma lomas bija ļoti strikti iezīmētas. Šī situācija savukārt rada apjukumu vispārējā iepazīšanās etiķetē un praksē. Arī iepazīšanās portāla otrapuse.lv Tērzētavā bieži mēdz diskutēt par sievietes un vīrieša atšķirīgajām lomām attiecībās.
Daļa cilvēku uzskata, ka vīrietim jābūt komunikācijas un attiecību virzības iniciatoram, taču šie standarti vairāk nav adekvāti. Šāda viena virziena domāšana bieži bojā iespēju atrast piepildījumu mīlestībā gan sievietēm gan vīriešiem. Ārpus attiecībām abi dzimumi ir proaktīvi savās karjerās, sociālajos kontaktos, finansiālajā neatkarībā un ģimenes attiecībās, tādēļ ir absolūti neproduktīvi rīkoties pilnīgi pretēji meklējot partnerattiecības.

Īsumā, jebkuram, kurš ir ieinteresēts otrā personā, neatkarīgi no dzimuma, būtu jājūtas ērti pirmajam izrādīt iniciatīvu vai pat iesākumā to darīt vairākkārt. Proaktivitāte ir īpašība, kas palīdz gūt panākumus jebkurā dzīves sfērā. Šādā ziņā, abiem dzimumiem būtu jāizrāda iniciatīva kontakta izveidošanā un reakcijā uz otras puses komunikāciju. Svarīgi ir būt aktīviem kombinācijā ar veselīgu distancēšanos, ļaujot arī otram izrādīt savu interesi.
gaida

Ja tikai viens no jums izrāda iniciatīvu, otra persona visticamāk nav ieinteresēta.

Pazīmes, kas liecina, par otras personas pasivitāti:

Jūs vienīgais aktīvi meklējat kontaktu, rakstot vai zvanot un atbildes saņemat skopas vai neregulāras.

Attiecības nerit dabīgu ceļu un nenotiek reāla pietuvošanās.

Otra persona vēlās ar jums pavadīt arvien mazāk laika kopā vai kontaktējoties.

Vienmēr tiek atrasti attaisnojumi dēļ aizņemtības savā dzīvē.

Jūs satiekaties tikai balstoties uz otra nosacījumiem.

Ja manāt šādu izturēšanos, tad šī persona visticamāk nav īsti ieinteresēta jūsos. Jūs esat pelnījuši kādu, kas vēlas jūs iepazīt un kopā pavadīt laiku. Kādu, kas patiesi ir ieinteresēts dot jums abiem iespēju izveidot attiecības.
saubas

Pazīmes, kas liecina par patiesu ieinteresētību:

Otra puse bieži mēģina ar jums komunicēt, vai nu elektroniski vai personiski. Šie sīkumiņi norāda uz reālu interesi iepazīties tuvāk.

Kad mēģināt uzsākt kontaktu, otra puse atbild samērīgā laika posmā.

Jūsu komunikācija un attiecības progresē. Ar katru nākamo tikšanos vai sarunu, jūs tam veltāt arvien vairāk laika un progresīvi tiekat pieņemts ar vien personiskākā līmenī. Līdz pat izveidojās partnerattiecības.

Beigu beigās abiem dzimumiem būtu jāuzņemas iniciatīva mīlestības meklējumos. Neatkarīgi no dzimuma būtu jāuzsāk komunikācija un jākoķetē ar potenciālo otru pusīti. Svarīgi ir ieturēt līdzsvaru starp iniciatīvu un ļaušanu arī otram izrādīt savu iniciatīvu vēlmē komunicēt.


Galvenais ir nenolaist rokas un rīkoties! ;)