retro_laiks
Iepazīšanās internetā nu jau kļuvusi populāra un pazūd no sabiedrības tabu tēmām. Šajā jomā veikti arī pētījumi, lai uzlabotu iepazīšanās pieredzi un viens no aspektiem ir komunikācijas pārnešana “dzīvajā”.

 

Mūždien mīklainais jautājums, cik ātri ir par ātru, lai aicinātu sarunu partneri satikties, jo gaidīt pārāk ilgi ir neproduktīvi, bet lietas sasteigšana var izbojāt iespējami lielisku satikšanos.

 

Pārsvarā visi tomēr vilcinās iziet uz tikšanos, kam ir, protams, arī pamatoti iemesli. Taču, kā rāda pētījums "Kad online partneri satiekas klātienē" (When Online Dating Partners Meet Offline -A.Ramirez u.c.), vislabākais laiks, kad būtu visieteicamāk norunāt tikšanos ir sākot ar 17. līdz 23. dienu no sarakstes uzsākšanas. Šajā laikā iespaids un idealizācija ir to virsotnēs, kā rezultātā, satiekot savu online simpātiju, uztvere par šo personu būs vispozitīvākā un būs jau izveidojusies noteikta līmeņa pazīšanās.

laiks_laiks

Turpinot pārmērīgi ilgas sarakstes, jūs riskējat kļūt par vēstuļu draugiem vai sākt izveidot nereālas gaidas un idealizācijas par otru personu. Taču satiekoties pārāk ātri, var rasties neerta situācija, ka otrs nav absolūti tāda persona, ar ko vēlētos tikties, ko būtu bijis iespējams nosakidrot sarakstē un aiztaupīt vilšanos.

 

Ja arī pēc 2 nedeļu sarakstēm māc šaubas, ieteicams par partneri sazvanīties vai veikt video čata zvanu. Šāda saruna var palīdzēt izkliedēt bailes un ļaut justies ērtāk spert soli ārpus interneta.

pukes_laiks

Tikšanās gan negarantē tūlītējus panākumus un mūžīgu laimi, tādēļ, ja tā tomēr bijusi neveiksmīga, ir vērts uzdot sev izvērtēt potenciālo partneru profilus rūpīgāk. Vai manas gaidas bija pārāk augstas? Vai persona bija vai nebija piemērota man? Kādām īpašībām man labāk pievērst uzmanību otrā pusē un parādīt no savas puses, lai online nerastos nekorets iespaids par mani?

 

Veiksmīgu iepazīšanos vēlot,

Tava otrapuse.lv ;)