Ieraugot potenciālo attiecību partneri dzīvē, parasti mēģini uzsākt sarunu ar patiesu smaidu, komplimentu vai piemiedzot ar aci? Virtuālajā vidē nav iespējams redzēt otra cilvēka ķermeņa valodu, emocijas, tāpēc sarunas uzsākšana var sagādāt grūtības. Portāls otrapuse.lv piedāvā ieteikumus, kas palīdzēs sarunas uzsākšanā un veidošanā virtuālajā vidē. Dažreiz paveicas ar vienkāršu “Čau!”

Esi vienkāršs, bet tajā pašā laikā arī pieklājīgs. Domājams, ka pasaulē neeksistē neviens cilvēks, kuram patīk, ja pret viņu rupji izturas. Protams, izņēmumi ir sastopami visur, bet tomēr lielākā daļa lietotāju novērtēs jauku, pieklājīgu attieksmi, īpaši sarakstes sākumā. Pakāpeniski vari pāriet uz neformālāku, brīvāku atmosfēru. Neaizmirsti sasveicināties, nereti laimīgie stāstu autori saka, ka saruna uzsākās tieši ar vienkāršu sasveicināšanos - Čau!, “Sveiks/a”!. Ja vēlies izveidot nopietnas attiecības, izvaries no tūlītēja uzaicinājuma pavadīt nakti kopā, noteikti uzreiz neraksti: “Šovakar vēlies palikt pie manis?”, “Man patīk Tavas krūtis, kājas”, “Tev ir skaistas formas” utt.

Aizmirsti vārdus “Zaika, minka, sexīgais”
Centies izvairīties no žargona un pavisam neakurāta rakstības stila, piemēram, “4au zaika!”, kā dzīve, minka?”, “Tu gan esi ista sexbomba”. Gan sievietēm, gan vīriešiem patīk, ja viņus sauc mīļvārdiņos, izrāda uzmanību, bet, ja sauksi otru mīļvārdiņos pašā sākumā, īpaši pirmoreiz uzsākot sarunu, otram cilvēkam var rasties priekšstats, ka par “zaikām” sauc visas simpātiskās meitenes, kuras savas dzīves laikā esi sastapis. Saprotams, ja nākas ieraudzīt simpātisku sievieti vai vīrieti, pastāv vēlēšanās uzreiz otru savaldzināt un uzsākt attiecības, bet neaizmirsti - pacietība pirmajā vietā! Ne velti ir sakāmvārds: Kas ātri nāk, tas ātri iet.

Virtuālās emocijas glābj sliktus jokus
Lai būtu iespējams paust savas emocijas virtuālajā vidē, Tu vienmēr vari izmantot dažādus smaidiņus, īpaši tad, ja esi nolēmis nedaudz pajokoties. Laba humora izjūta ir svarīga, lai atstātu spēcīgu iespaidu uz pretējo dzimumu, bet neaizmirsti, ja neesi nekad saticis cilvēku dzīvē, viņš var Tavus jokus nesaprast, jo neredz emocijas. Ja tomēr esi drosmīgs un vēlies nedaudz parādīt savu humora izjūtu jau pirmās sarakstes laikā, labāk izmanto emocijas, kas liks otram skaidri saprast, ka Tu tikai joko, piemēram, “ja man pankūkas katru rītu necepsi, neprecēšu. :))) :D”.

Runā par sevi un klausies par otru
Veido dialogu. Dažiem no mums patīk būt uzmanības centrā, citiem - tieši pretēji, galvenokārtklausīties otrā. Tomēr, lai izveidotos veiksmīga komunikācija gan internetā, gan aci pret aci, svarīgi ir pārkāpt sev pāri un mēģināt veidot saturīgu dialogu, respektīvi, nerunāt tikai par sevi, vai tieši pretēji - nebūt tam, kas visu laiku uzdod jautājumus un par sevi neko nestāsta. Pats galvenais centieties runāt, lai iepazītu otru un izdarītu secinājumus, vai jums saskan. Ir svarīgi noskaidrot vispārīgas cilvēka intereses, lai saprastu, vai jums ir kas kopīgs un tad varat izlemt par tikšanos klātienē. Skumji būtu, ja Tavs potenciālais attiecību partneris izvēlētos pabeigt saraksti, tikai tā iemesla dēļ, ka esi pārāk noslēgts vai tieši pretēji – esi pārņemts ar sevi vai uzreiz izsaki seksuālus komplimentus.



Personiskie komplimenti nemaz nav grūti
Neskatoties uz to, ka Tev nav iespēja redzēt aci pret aci potenciālo partneri, tomēr komplimenti, lai pievērstu uzmanību un uzsāktu sarunu ir svarīgi. Pirms to izteikšanas mēģini rūpīgi izpētīt potenciālā partnera profilu, lai kompliments būtu atbilstošs un īpašs. Iespēju robežās, mēģini izvairīties no vispārīgiem komplimentiem, piemēram, labi izskaties, jo tas otram cilvēkam neliek justies īpaši, tā vietā, ja otrs cilvēks ir redzams sarkanā kleitā vai kreklā, norādi: sarkanā krāsa Tev piestāv, tāpat uzreiz nenorādi komplimentus par seksuālajām zonām – kājām, krūtīm, augumu, piemēram, neraksti: “tev gan foršas kājiņas, tā gribas sabučot”. Vairāk info par to, kā labāk izteikt komplimentus virtuālajā vidē lasi šeit.

Plikām bildēm saki nē!
Garīgā saskaņa, kā arī kopīgas intereses ir svarīgākas par ārējo izskatu, lai izveidotu nopietnas attiecības. Bet tomēr atceries, iepazīstoties virtuālajā vidē, kurā atrodas vairāki tūkstoši sieviešu un vīriešu, lai Tevi pamanītu ir jābūt simpātijām, fiziskajai iekārei no pretējā dzimuma. Tas nenozīmē, ka Tev ir jāpievieno pusplika fotogrāfija vai fotogrāfija peldbiksēs - nē, pavisam noteikti nē! Visticamākais pusplika bilde vai fotogrāfija, kurā būsi ģērbusies ar dziļu dekoltē zonu (sievietēm) vai atrādījis vēdera presi (vīriešiem) radīs iespaidu, ka nevēlies nopietnas attiecības, bet gan īslaicīgu kaisli. Iesakām padomāt par fotogrāfiju, kurā ir redzama Tava labākā puse, piemēram, skaists smaids, izteikts acu skatiens. Lai izveidotu nopietnas attiecības, centies radīt par sevi nopietnu, bet pievilcīgu iespaidu.

Vēlot veiksmi un izdošanos sarunas veidošanā,
Tava Otrapuse.lv