Mēs visi meklējam  savu mūža mīlestību, bet ne vienmēr izdodas to atrast ar pirmo reizi, tādēļ vērtīgi iemācīties solīdi pārtraukt attiecības, ja saproti, ka tās nav izdevušās un neesat piemēroti viens otram.

jhg

Tam, kā Tu informē savu partneri par šķiršanos, un tas, ko Tu saki, ir izšķiroša nozīme. Pirms uzsāc sarunu, ir jāpadomā, cik viņš būs pārsteigts, kad dzirdēs jaunumus par Taviem nodomiem – šķirties. Daudzos gadījumos Tavs partneris tāpat kā Tu, nebūs apmierināts ar attiecībām vai ar laulību (atkarībā no jūsu statusa). Iespējams, ka Tava otra puse apzinās, ka esi nelaimīgs/-a, bet tajā pašā laikā, varbūt nenojauš, ka esi tik neapmierināts/-a ar attiecībām, ka vēlies šķirties, pastāv arī iespēja, ka Tavs partneris domā, ka jūsu attiecībās viss ir kārtībā. Tātad svarīgi ir analizēt no viņa uzvedības un sarunām to, cik viņš būs pārsteigts un pēc tam tikai pārdomāt savu sakāmo.

šķiršanās

Pareizais “taimings”

Ideālā gadījumā būtu vēlams pateikt savai otrai pusei, ka vēlies šķirties, tikko kā esi to sapratis. Uzzināšana no citiem cilvēkiem vai pamanīšana sociālajos tīklos bildes kopā ar citu pretējā dzimuma pārstāvi var sāpināt Tavu pašreizējo partneri daudz vairāk nekā godīga saruna. Runā par to, kad jūties mierīgs un abiem ir pietiekami daudz laika nopietnai sarunai, netraucē ne telefons, ne bērni, ne draugi, radi vai kaimiņi. Ierosini nolikt mobilos telefonus malā izslēgtus, lai varat fokusēties tikai viens uz otru, attiecīgi piemērotākais laiks sarunai būtu nedēļas nogalē.

Gredzens

Skaidri, godīgi un pēc iespējas laipni


Kad runa ir par pareizo vārdu izteikšanu, vēlams izteikt savas sajūtas par attiecībām skaidri, godīgi un pēc iespējas laipni, nevis pārmetoši, piemēram, Tu varētu to paziņot šādi: “Es jūtos skumji, ka mēs īsti vairs nesaderam kopā, mums ir zudusi interese vienam par otru. Man ir ļoti žēl, ka tā ir sanācis, es ļoti centos cīnīties visu šo laiku un darīt visu, kas manos spēkos, lai mēs būtu laimīgi, bet es nevēlos vairs turpināt attiecības,” ir daudz vieglāk dzirdēt partnerim kā: “Tā ir Tava vaina, ka es jūtos vientuļš, Tu esi tikai iekritis darbos, neliecies par mani ne zinis” utt. Šādas frāzes var iedzīt otru cilvēku depresijā vai mudināt ķerties klāt pie pudeles, šķiršanās nevienam nav viegla, tāpēc centies būt saudzīgs.

šķēres

Esi gatavs diskusijai

Kad Tu informēsi savu partneri, Tev ir jābūt gatavam ilgai diskusijai vai pat sarunu virknei. Ja otrs vēl nav gatavs šķirties, pastāv iespēja, ka Tava otra puse sadusmosies, kā arī mēģinās Tev iestāstīt, ka Tavs lēmums ir nepareizs. Turklāt viņš var kļūt tik dusmīgs, ka var apsūdzēt Tevi pat lietās, pie kurām neesi vainīgs/-a.

Pāris 4

Neaizsargājies

Ja otra komentāri ir apsūdzoši vai kritiski, Tev iekšā parādīsies vēlme protestēt un izteikt apvainojumus viņa virzienā. Neskatoties uz šo impulsu, būtu vērtīgi šajā situācijā nemēģināt vainot otru visās sliktajās lietās, nekritizēt viņa neveiksmes un trūkumus. Jāmēģina runāt mierīgi, nevis pārtraukt otru, jo jāsaprot, ka iespējams viņš iekšēji jūt emocionāli akūtas sāpes. Kā norāda psihologi, kuri ir ilglaicīgi strādājuši ar laulību šķiršanu, par vēsturi vienoties vienmēr ir grūti. Tā vietā, lai mētātos ar apvainojumiem vienam pret otru, ir jāmēģina pateikt, ka attiecības vai laulība ilgu laiku nav strādājusi, Tu vairs neredzi, kas varētu palīdzēt, šķiršanās (vismaz uz laiku) ir labākā alternatīva, un nav svarīgi meklēt to, kurš ir vainīgs pie šīs situācijas.

Auto

Esi piesardzīgs

Ja esi ievērojis, ka grūtībās Tava otra puse ir agresīva un Tu satraucies par savu drošību, jo vēlme šķirties, varētu viņā izraisīt agresijas uzplūdus, prātīgi būtu šo lēmumu paziņot neitrālas personas priekšā, piemēram, terapeita. Tāpat vari to pateikt publiskā vietā, kur citi cilvēki jūs netraucētu, bet tajā pašā laikā būtu ap jums, piemēram, kādā klusā restorānā. Tu nevari kontrolēt, cik labi Tavs partneris uzņems šos jaunumus, bet caur mierīgu sarunu, Tu vari mēģināt samazināt dusmas un veicināt izpratni.

dūre

Esi nopietns

Ilglaicīgu attiecību vai laulības šķiršana ir liels lēmums, īpaši, ja jums ir mazi bērni. Nekad neizmantojiet rupjus vārdus, kā arī draudus. Iespējams pēc šīs sarunas un dzirdot vēlmi šķirties, otrs mēģinās vairāk pielāgoties Tavām vajadzībām, un jums pavērsies jauns attiecību ceļš.

Ar bērniem

Drīzumā lasi jaunajā rakstā: Kā saprast vai tiešām esi gatavs šķirties no sava partnera?

Veiksmīgas attiecības vēlot - Tavs iepazīšanās portāls otrapuse.lv

Informācijas avoti: psychologytoday.com, huffingtonpost.com, telegraph.co.uk