Dažreiz flirts ir tiešs, atklāts un skaidrs, tomēr citreiz – netiešs un slēpts. Cik precīzi Tu spēj atšķirt flirtu no mēģinājumiem vienkārši būt draudzīgam? Flirts norāda uz simpātijām pret otru personu, tas ir dabisks veids, kā izrādīt otram, ka Tev ir interese, tomēr lielākā daļa cilvēku nevēlas piedzīvot tiešu atraidījumu, tā iemesla dēļ, lai izrādītu savu interesi, viņi mēdz izmantot netiešas flirta stratēģijas, kas līdzinās atvērtai, draudzīgai sarunai.
flirts1

Lai nekļūdītos un jau pirmajos randiņos vari precīzi noteikt, vai nesen iepazītais potenciālais partneris izrāda Tev simpātijas, Otrapuse.lv piedāvā Tev ieskatīties vairākās pazīmēs, kas apliecina to, ka otrs flirtē ar Tevi.

1. Pieskārieni. Sarunu laikā otrs cilvēks mēdz Tev pieskarties, piemēram, noglaudīt roku, uzsist pa plecu, meklēt fizisku kontaktu. Tāpat iespējams šis cilvēks meklē īpašus, attaisnojošus iemeslus, lai varētu Tev pieskarties, piemēram, ne tikai pasaka, ka Tev matos ir kaut kas ieķēries, bet arī cenšas no tiem izņemt pūku.

Pieskāriens

2. Smaids un smiekli. Vai otrs cilvēks bieži smaida un smejas Tavā klātbūtnē, arī tad, ja pārrunājat nopietnas lietas? – Ja Tu būsi viņu apbūris/-usi ar savu personību, Tavas acis bieži vien žilbinās viņa smaids, arī tad, ja sarunas temats būs pavisam nopietns.

Smiekli

3. Centieni parādīt savu labāko pusi. Cilvēku dabā ir vēlme parādīt sevi no labākās puses, bet flirta laikā spēsi pamanīt, ka otrs cilvēks cenšas demonstrēt ne tikai savu personību, bet arī savu sievišķību vai vīrišķību (atkarībā no dzimuma), piemēram, sievietes randiņu laikā var mēģināt izcelt dekoltē zonu.

4. Mirdzošas acis. Viena no galvenajām flirta pazīmēm, ko Tu vari pamanīt sarunas laikā, ir acu paplašināšanās. Ja Tu piesaisti otru cilvēku, viņa acis būs plašas un izteiksmīgas.

Mirdzošas acis

5. Centieni uzzināt Tavus turpmāko dienu plānus. Vai otrs cilvēks pastāvīgi mēģina mainīt sarunas tematu, lai uzzinātu par Taviem nedēļas nogales plāniem, hobijiem utt.? Ja otrs cilvēks vēlas noskaidrot, vai jums abiem ir kopīgi hobiji, nedēļas nogales ieradumi, kā arī cenšas ieplānot atkārtotu tikšanos pēc iespējas ātrāk – tā noteikti ir flirta pazīme.

6. Pateicības un pārspīlēti komplimenti. Otrs cilvēks bieži vien izmanto pārspīlētus izteicienus, komplimentus ik pēc 10minūtēm, kā arī sajūsminās par katru stāstu, ko esi viņam izstāstījis, ja arī tā ir parasta ikdienas situācija.  

flirts 2

7. Pilnībā vērsts uz Tevi. Ja arī apkārt ir citi cilvēki, otrs pievērš uzmanību tikai Tev un mēģina sarunu uzturēt tikai ar Tevi, ja viņam kāds zvana, viņš ignorē telefonu vai pēc tam, kad ir pacēlis klausuli, cenšas pēc iespējas ātrāk pabeigt sarunu, attiecīgi otrs cilvēks cenšas izvairīties no visiem ārējiem faktoriem, kas traucē pievērst uzmanību tikai Tev. Tāpat, ja Tu centīsies iesaistīt sarunā citus cilvēkus, piemēram, labus draugus, otra persona var nedaudz apvainoties vai izrādīt savu nepatiku.

8. Pārbaude. Vai šī persona skatās uz Tevi no augšas uz leju, otra acis klīst pār ķermeni? – Ikviens, kuram ir seksuāla piesaiste ar otru personu, nespēs atraut acis un centīsies Tevi seksuāli novērtēt.

Flirts3

Atceries, ka flirts ir lielisks līdzeklis, ar kura palīdzību izrādīt savas simpātijas attiecību sākumā, bet, lai izveidotu nopietnas attiecības un ģimeni – centies pārāk ilgi neslēpt savas jūtas pret otru personu. Ja jūti, ka esat uz viena viļņa – esi drošs un atklāts! Tomēr ir cilvēki, kas mēdz flirtu izmantot nevis, lai uzsāktu nopietnas attiecības, bet, lai tikai iegūtu seksuālu kontaktu ar otru personu, attiecīgi flirts nenodrošina ticību, drošības sajūtu un garantijas, kas nereti ir nepieciešamas otram.

Smaids, acu skatiens un uzmanības apliecinājums - tas var būt sākums, kam nopietnam un skaistam, izmanto to kopā ar Otrapuse.lv.

Informācijas avoti –  psychologytoday.com, datingtips.match.com, lovepanky.com