Pirms sper nozīmīgus soļus attiecībās, labāk pārliecinies, ka jūtas un iemīlēšanās sajūta ir patiesa. Nevienmēr pietiek ar kņudēšanas sajūtu vēdera dobumā. Pat, ja Tu uzskati, ka esi beidzot atradis īsto personu, tas ir normāli, ja iekšēji vēl māc šaubas un neesi 100% pārliecināts. Ir kārtīgi jāizvērtē, vai tiešām esat gatavs pārcelt attiecības un nākamo līmeni.



1. Vai kādreiz esi domājis par to, ko nozīmē iemīlēties? Ir miljoniem interpretācijas, kāda tieši ir iemīlēšanās sajūta, bet vienīgā no tām, kas patiešām ir svarīga, ir tā, kura Tev pašam ir būtiska. Tev ir nepieciešams izveidot redzējumu par to, kas īsti ir iemīlēšanās. Ir svarīgi sajust otru cilvēku ar sirdi un pajautāt sev, vai šādas sajūtas rodas tikai pret nesen iepazīto partneri?

2. Vai komunikācija ar nesen iepazīto partneri sagādā Tev pozitīvas emocijas, vai mēdzat komunicēt gandrīz katru dienu, arī tad, ja nesanāk satikties klātienē, bieži sazvanāties? – Ja atbilde ir “jā”, tad šī randiņu pieredze ir pozitīva, un tas ir tikai dabiski, ka vēlies spert tālākus soļus attiecībās. Tev ir jābūt gan vēlmei, gan spējai rūpēties par otru personu.



3. Meklēt savu dvēseles radinieku ir lielisks mērķis, bet ir labi paturēt prātā, ka mēs dzīvojam pasaulē, kas mums piedāvā daudz iespējas. Ja Tu domā, ka pasaulē ir tikai viena persona, ar kuru jutīsies patiesi labi un spēsi izveidot laimīgu nākotni, Tu liec pārāk daudz ierobežojumu savas laimes atrašanai. Lai spētu izveidot sekmīgas attiecības, tā vietā labāk ieguldīt enerģiju cilvēkā, kurš Tev pašlaik ir blakus, iepazīt vienam otru, un iespējams laika gaitā sapratīsi, ka tieši viņš ir Tavs dvēseles radinieks. Respektīvi, nesteidzies pieņemt pārsteidzīgus lēmumus, ja pilnībā visas lietas neatbilst Tavai iztēlei par savu sapņu princi/princesi, tas, ka potenciālais attiecību partneris nav pilnībā tāds, kādu no bērnības esi iztēlojies, nenozīmē, ka kopā nevarat sasniegt ilglaicīgu laimi, abpusēju, patiesu mīlestību.

4. Tev ir jāsaprot, ka neatkarīgi no tā, kas Tu esi un, kas Tev ir, attiecībās vienmēr ir jāiegulda darbs.  Ar mīlestību, neatkarīgi no tā, cik tā ir patiesa, vien nepietiek. vienmēr ir jāattīstās un jātiecas augstāk, to pašu varētu pateikt arī par attiecībām, abiem ir jāvirzās uz priekšu attiecību etapos.  

5. Svarīgi paturēt prātā to, ka laika gaitā lietas mēdz mainīties. Cerams, ka jūtas pret nesen iepazīto partneri pastāvēs ilglaicīgi, bet, lai tas notiktu, jums abiem ir jābūt gataviem augt. Tāpat Tev ir jābūt gatavam reizēm pateikt: “Man ir žēl, es kļūdījos”. Ja Tu nespēj atvainoties, Tu nespēj arī mīlēt otru, jo Tava empātijas mikroshēma ir salauzta.

6. Mācīšanās mīlēt un augt ir ļoti svarīgs process, lai spētu izveidot attiecības. To darot, ir jāpieliek lielas pūles, bet tas ir tā vērts. Nekas nav brīnišķīgāks par labām attiecībām un nekas nav grūtāks un sāpīgāks par neveiksmīgām.

7. Neaizmirsti runāt ar savu potenciālo attiecību partneri par visu to, kas Tev patīk. Dalīšanās ir ļoti būtiska, pat ja vienkārši izsāsti par savas dienas sīkumiem. Tas palīdzēs Tev iepazīt otru daudz dziļākā līmenī, kā arī otrs varēs patiesi iepazīt Tevi. Vai tad tas nav tas, kas patiesi ir mīlestība?


Vēlot veiksmi attiecību veidošanā,

Tava Otrapuse.lv

Informācijas avots: https://www.psychologytoday.com/