Starp faktoriem, kas mēdz iznīcināt attiecības galvenokārt izceļas četri – kritika, nicināšana, savu kļūdu neatzīšana, komunikācijas pārtraukšana – tie mēdz atkārtoties un atkārtoties, neatkarīgi no tā, vai pāris bijis kopā ilglaicīgi, vai tikai nesen uzsākuši attiecības.  Lai arī Tu, veidojot attiecības, nepieļautu kļūdas, kas beidzas ar sāpīgu šķiršanos, portāls otrapuse.lv aicina Tevi detalizētāk iepazīties ar četriem visbiežāk sastopamajiem faktoriem, kuri parasti iznīcina attiecības. 

1. Kritika 
Galvenokārt visi cilvēki mēdz pasūdzēties par otru, bet ir dažādi kritikas veidi, lielāks potenciāls izpostīt attiecības ir tad, kad kritizē otra cilvēka būtību, viņa personību. Visi cilvēki mēdz pieļaut kļūdas, taču svarīgi ir tas, kā šīs kļūdas tiek interpretētas. Tāpat arī atkārtota, bieži izteikta kritika ir signāls, ka ātrāk vai vēlāk pienāks attiecību beigas. 
Alternatīva: Kritikas vietā izteikt bažas un pieprasījumu, piemēram, tā vietā, lai otrai pusītei teiktu: “Tu mani ignorē, jo esi patmīlīgs un savtīgs”, Tu vari pateikt: “Man ir garlaicīgi, dodamies kopīgā pastaigā”. 
2. Nicināšana
Nicināšana – tas ir būtisks signāls, ka drīzumā gaidāma šķiršanās. Apvainojums var tikt izteikts caur sarkasmu, atdarināšanu utt., lai arī kā izpaustos nicinājums, tas padara otru cilvēku nevērtīgu. 
Alternatīva: Izrādi cieņu otram, novērtējot pozitīvās īpašības un nenorādot tik bieži uz negatīvajām. 
3. Savu kļūdu neatzīšana
Ja cilvēks regulāri mēģina attaisnot savas neveiksmes vai kļūdas attiecībās, neatzīst savu vainu, arī tas var pielikt attiecībām punktu. 
Alternatīva:  Mēģini atzīt savu vainas daļu un ieteikt risinājumu. Ja Tev pašam nav savs risinājums, mēģiniet to atrast kopīgi. Piemēram, nesaki: “Es neesmu samaksājis elektrības rēķinu, jo Tu aizmirsi man par to atgādināt”, bet tā vietā – “Es atzīstu, man to vajadzēja iekļaut darāmo lietu sarakstā, darīsim to tagad.” 


4. Komunikācijas pārtraukšana

Komunikācijas pārtraukšana var rasties no ilgstošas kritikas, nicinājuma vai aizspriedumiem. Tā var likties kā vienīgā atbilde gadījumos, ja attiecības pasliktinās, bet svarīgi atcerēties, ka komunikācijas trūkums neatrisinās problēmas, kas ir šo attiecību centrā. 

Alternatīvi: runā, pārvieto, reaģē, dari kaut ko! 

Vēlot veiksmi un izdošanos attiecību veidošanā, 

Tava otrapuse.lv 

Informācijas avoti: http://www.spring.org.uk